Quan un certificat digital en programari està instal·lat al magatzem de certificats d’un ordinador i vols crear un fitxer un fitxer només amb la clau pública d’aquest (fitxer amb dades bàsiques del certificat que no permet ni la identificació ni la signatura amb aquest). Aquest fitxer pot servir per enviar-lo a un tercer que necessiti les dades del teu certificat per incorporar-les en alguna aplicació i permetre, d’aquesta manera, que t’identifiquis, mitjançant serveis web,  des de l’equip o servidor en que està instal·lat el certificat amb la seva clau privada.

Pas 1: amb el navegador Internet Explorer, accedeix a Eines – Opcions d’internet – Pestanya Contingut. En aquest punt clicar al botó “Certificats”

exp1-1.jpg

Pas 2: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l’ordinador a la pestanya “Personal“. Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó “Exportar“.

exp2-1.jpg

Pas 3: en aquest moment, s’obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

exp2-1.jpg

Pas 4: a la següent imatge és important no seleccionar l’opció “Exportar la clau privada“, donat que d’aquesta manera, es crearia un fitxer .p.12 amb el certificat sencer.

no_privada-1.jpg

Pas 5: afegir un nom i ubicació al fitxer que es crearà i Finalitzar l’assistent.

S’haurà creat un fitxer amb extensió .crt o .cert que conté la clau pública del certificat.