A continuació trobaràs les instruccións per obtenir, canviar i recuperar els codis PIN i PUK de la teva T-CAT en targeta emesa després del 13 d'abril de 2023. Si la teva T-CAT va ser emesa abans del 13 d'abril de 2023 trobaràs la informació a PIN i PUK de la T-CAT en targeta a Safesign (Antic programari).

Codis PIN i PUK del certificat T-CAT

OBTENCIÓ: Quan el vostre responsable del servei completi el lliurament de la vostra T-CAT, rebreu un correu electrònic amb els codis PIN i PUK. Recomanem canviar el PIN inicial per un de la vostra elecció. Recordeu que ha ser un codi que pugueu recordar fàcilment i que no l’indiqueu a ningú.

RECUPERACIÓ: En cas d’oblit o pèrdua, per tal de recuperar els codis PIN i PUK originals associats al vostre certificat seguiu els passos de la FAQ "Com puc recuperar el PIN / PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquest mateixa secció.

BLOQUEIG: En cas que hagueu bloquejat el codi PIN del certificat (després d'introduir tres intents erronis), caldrà desbloquejar-ho, amb el PUK seguint els passos de la FAQ "Com desbloquejar el PIN de la T-CAT?" que trobareu en aquest mateixa secció. En cas que no recordeu o no trobeu el PUK del certificat vigent, podeu fer la recuperació seguint els passos de la FAQ "Com puc recuperar el PIN / PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquesta mateixa secció.

En cas de bloquejar el PUK (després d'introduir tres intents erronis) haureu de contactar amb el responsable de servei de l’ens per a que tramiti la revocació i la nova emissió del certificat digital.

Com puc obtenir els codis PIN i PUK de la T-CAT?

Quan el teu responsable del servei completi el lliurament de la teva T-CAT, rebràs un correu electrònic amb els codis PIN i PUK.

Un cop els tinguis, et recomanem canviar els codis PIN i PUK inicials per uns de la teva elecció. El millor és fer servir un codi prou segur però que ja utilitzis en altres aplicacions o dispositius (per exemple la teva targeta de crèdit) per tal d’evitar oblidar-lo. Aquests codis no surten de la T-CAT i no es comuniquen a ningú, ni tant sols a nosaltres.

Contingut relacionat:

• FAQ "Canviar el PIN i PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquesta mateixa secció.
Canviar el PIN i PUK de la T-CAT

Per tal de canviar els codis PIN i PUK cal seguir els següents passos.

1. Introduir la T-CAT en el lector.
  2. Accedir a Inici de Windows - Tots els programes - Bit4id PKI Manager. (Per altres sistemes operatius consulta el Manual d'usuari de Bit4id).

CANVIAR EL PIN

En clicar l'opció Canviar PIN

apareix el requadre per informar el PIN actual i el nou. El nou PIN ha de tenir entre 4 i 16 dígits alfanumèrics.

CANVIAR EL PUK

Bit4id PKI Manager ve per defecte amb la versió d'usuari. Per poder disposar de totes les seves funcionalitats, inclosa la de canviar el PUK, cal passar a la versió d'administrador mitjançant l'ordre: Ctrl+A. Un cop fet això ja apareixerà l'opció per canviar el PUK:

Introdueix el PUK antic de la targeta i el nou PUK. El nou PUK ha de tenir entre 4 i 16 dígits alfanumèrics.

Com desbloquejar el PIN de la T-CAT

Per tal de desbloquejar el codi PIN cal seguir els següents passos.

1. Introduir la T-CAT en el lector.

2. Accedir a Inici de Windows - Tots els programes - Bit4id PKI Manager. (Per altres sistemes operatius consulta el Manual d'usuari de Bit4id).

3. Clicar l'opció Desbloca el PIN

4. Introdueix el PUK de la targeta i el nou PIN. El nou PIN ha de tenir entre 4 i 16 dígits alfanumèrics.

Com puc recuperar el PIN / PUK de la T-CAT?

Accediu a l'enllaç previst per la recuperació del PIN i el PUK i podreu indicar les dades que us demana el sistema.

En cas que disposeu de més d'una targeta, apareixerà la següent pantalla, per tal que pugueu escollir de quina d'elles, voleu recuperar el PIN i el PUK.

Un cop fet, rebreu un correu electrònic amb els codis PIN i PUK originals.

IMPORTANT: Tingueu en compte que si vareu canviar el PIN, l’enviat ja no us servirà. Per tant, per poder utilitzar el certificat podeu bloquejar-lo expressament (després d'introduir tres intents erronis). Per fer-ho, si disposeu del PUK vigent seguiu els passos de l'apartat Com desbloquejar el PIN de la T-CAT? de la present FAQ.

Un vegada fet, podreu establir un nou PIN.

Ara bé, si vareu canviar el PUK i no recordeu el vigent, haureu de demanar la revocació del certificat al responsable de servei de l’ens.

NOTA: El PIN i PUK dels certificats d'operador ER idCAT es poden recuperar a través del següent enllaç: No recordo el PIN/PUK del meu certificat d’operador idCAT