Si ja tens en les teves mans la targeta T-CAT i has rebut els codis PIN i PUK, només et caldrà configurar el teu equip per poder fer-la servir.

A continuació t'expliquem els diferents passos que cal seguir:

1. Comprova la compatibilitat

La T-CAT funciona amb els principals sistemes operatius i navegadors del mercat. Si tens dubtes, recomanem consultar les taules de compatibilitat per garantir un bon funcionament.

2. Instal·la les claus públiques

Les claus públiques són necessàries perquè els navegadors verifiquin que els certificats han estat emesos per alguna autoritat de certificació de confiança (en el cas de la T-CAT, l'autoritat de confiança és el Consorci AOC).

Si és el primer cop que fas servir una T-CAT, descarrega i instal·la les claus públiques del Consorci AOC.

En el cas de la T-CAT, és necessari que instal·lis com a mínim les claus "EC-ACC" i "EC - SectorPublic".

3. Instal·la el programari PKI Manager (per a T-CAT emeses a partir del 13/04/2023)

Per al funcionament de les T-CAT en targeta emeses a partir del 13/04/2023 (és a dir, amb el nou xip criptogràfic), el programari necessari és el PKI ManagerDescarrega programari i el manual del PKI Manager en funció del sistema operatiu del teu ordinador. Cal tenir present que per a la instal·lació calen permisos d'administrador de l'ordinador.

3. Instal·la el programari Safesign (per a T-CAT emeses abans del 13/04/2023)

Recorda! A partir de l'octubre de 2023 aquesta targeta perdrà la condició de certificat qualificat i serà revocada. Per a més informació pots consultar Canvi en les targetes T-CAT.

Des del 13/04/2023 les targetes que emetem des del Consorci AOC ja no necessiten aquest programari. Si encara disposes una targeta amb aquest programari i necessites fer-la servir, descarrega't el programari Safesign en funció del sistema operatiu del teu ordinador.

4. Comprova el funcionament de la T-CAT

Nota: Aquest pas és opcional, pots utilitzar la teva T-CAT directament, però si tens algun error en fer-la servir, et recomanem que facis els tests de signatura i funcionament.

Un cop feta la instal·lació del programari necessari per a l’ús de la T-CAT en targeta, només et cal posar-la al lector i comprovar el seu bon funcionament.

 

 

 

 

 

Contingut relacionat:

PIN i PUK de la T-CAT en targeta