Les claus públiques permeten verificar que els certificats que arriben als vostres equips informàtics han estat emesos per una autoritat de certificació de la jerarquia del Consorci AOC. Tot i que alguns navegadors ja inclouen aquestes claus per defecte, en alguns casos caldrà instal·lar-les manualment.

Verificació prèvia de les claus públiques

Abans de procedir a la instal·lació manual, pots comprovar si les claus públiques ja estan instal·lades:

• Windows: Tauler de control > Opcions d’Internet > Contingut > Certificats
  • Mozilla Firefox: Eines > Opcions > Avançat > Xifratge > Visualitza els certificats

Opcions per instal·lar les claus públiques:

Opció 1. Un sol arxiu per a totes les claus públiques (Instal·lació recomanada)

En primer lloc, has de descarregar l'arxiu amb totes les claus públiques al teu dispositiu:

Imatge d'un arxiu comprimit. Enllaç a l'arxiu comprimit que conté les claus públiques.

A continuació t'expliquem com instal·lar les claus segons el teu sistema operatiu:

• Per Edge i Google Chrome (Windows):
    1. Desa l’arxiu que has descarregat en una ubicació del teu ordinador (per exemple, a l’escriptori).
    2. Fes clic amb el botó dret sobre el fitxer i selecciona "Instal·lar certificat".
    3. Segueix les instruccions i prem "Següent" fins que aparegui el missatge: "La importació s'ha realitzat correctament".
  • Per Mozilla Firefox (Windows, Linux o Mac):
    1. Desa l’arxiu que has descarregat al disc dur.
    2. A Firefox, ves a Opcions > Avançat > Certificats > Visualitza els certificats > pestanya "Entitats" > Importa > Selecciona l’arxiu.
  • Per Safari i Google Chrome (Mac):
    1. Desa l’arxiu que has descarregat al disc dur.
    2. Fes doble clic sobre l’arxiu i accepta la instal·lació al magatzem de certificats.

Opció 2. Instal·lació de claus públiques específiques

Si només necessites les claus d’una entitat concreta, descarrega i instal·la només les que corresponguin a l’entitat de certificació necessària.

Des del 2015, la jerarquia de certificació del Consorci AOC inclou dues entitats de certificació:

• EC-SectorPublic: emet certificats per al sector públic de Catalunya.
  • EC-Ciutadania: emet certificats digitals per a ciutadans.

Ciutadania
Descarrega i instal·la les claus següents:
1. clau de l’entitat certificadora arrel del Consorci AOC
2. clau de l’entitat de certificació ciutadana

Sector Públic
Descarrega i instal·la les claus següents:
1.- clau de l’entitat certificadora arrel del Consorci AOC
2.- clau de l’entitat de certificació Sector Públic

Totes les claus públiques
Aquest arxiu conté totes les claus públiques d’entitat de certificació des de la creació de la jerarquia del Consorci AOC. Per descarregar només les claus vigents seguiu els passos de l'aparat anterior.

Et podria interessar:

Clau arrel de l’Entitat de Certificació CATCert – Preproducció