Recorda! Des de l'octubre de 2023 les targetes T-CAT emeses abans del 13/04/2023 van perdre la condició de certificats qualificats i van ser revocades. Per a més informació pots consultar Canvi en les targetes T-CAT. Contacta amb el Responsable de Servei de Certificació Digital si la teva T-CAT encara no s'ha renovat per una de les noves per tal que en faci la sol·licitud.

Si encara disposes una targeta amb aquest programari (Només T-CAT d'operador) i necessites recuperar o canviar el PIN, a continuació t'expliquem com fer-ho:

 

Codis PIN i PUK del certificat T-CAT

OBTENCIÓ: Quan el vostre responsable del servei completi el lliurament de la vostra T-CAT, rebreu un correu electrònic amb els codis PIN i PUK. Recomanem canviar el PIN inicial per un de la vostra elecció. Recordeu que ha ser un codi que pugueu recordar fàcilment i que no l’indiqueu a ningú.

RECUPERACIÓ: En cas d’oblit o pèrdua, per tal de recuperar els codis PIN i PUK originals associats al vostre certificat seguiu els passos de la FAQ "Com puc recuperar el PIN / PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquest mateixa secció.

BLOQUEIG: En cas que hagueu bloquejat el codi PIN del certificat (després d'introduir tres intents erronis), caldrà desbloquejar-ho, amb el PUK seguint els passos de la FAQ "Com desbloquejar el PIN de la T-CAT?" que trobareu en aquest mateixa secció. En cas que no recordeu o no trobeu el PUK del certificat vigent, podeu fer la recuperació seguint els passos de la FAQ "Com puc recuperar el PIN / PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquesta mateixa secció.

En cas de bloquejar el PUK (després d'introduir tres intents erronis) haureu de contactar amb el responsable de servei de l’ens per a que tramiti la revocació i la nova emissió del certificat digital.

Com puc obtenir els codis PIN i PUK de la T-CAT?

Quan el teu responsable del servei completi el lliurament de la teva T-CAT, rebràs un correu electrònic amb els codis PIN i PUK.

Un cop els tinguis, et recomanem canviar els codis PIN i PUK inicials per uns de la teva elecció. El millor és fer servir un codi prou segur però que ja utilitzis en altres aplicacions o dispositius (per exemple la teva targeta de crèdit) per tal d’evitar oblidar-lo. Aquests codis no surten de la T-CAT i no es comuniquen a ningú, ni tant sols a nosaltres.

Contingut relacionat:

  • FAQ "Canviar el PIN i PUK de la T-CAT?" que trobareu en aquesta mateixa secció.
Canviar el PIN i PUK de la T-CAT a Safesign

Es recomana canviar només el PIN inicial per un de la vostra elecció. Recordeu que ha ser un codi que pugueu recordar fàcilment i que no l’indiqueu a ningú.

Per tal de canviar els codis PIN i PUK cal seguir els següents passos.

  1. - Introduir la T-CAT en el lector.
  2. - Accedir a Inici de Windows - Tots els programes -Safesign Standard
  3. - Dintre de la carpeta, accedir al Gestor del Token, o bé Administració de Tokens o Gestor de testimonis (depenent de la    versió de programari instal·lada).

CANVIAR EL PIN

Des de l'opció TOKEN o Testimoni de l'aplicació, s'ha de prémer a l'entrada del menú canviar el PIN

TOKEN1.png

                       

Apareixerà la següent pantalla

TOKEN2.png

 

Si es canvia el PIN amb èxit, apareix un missatge que ho indica.

CANVIAR EL PUK

TOKEN1-1.png                       

Apareixerà la següent pantalla

TOKEN3-PUK.png

Si es canvia el PUK amb èxit, apareix un missatge que ho indica.

Contingut Relacionat: Programari d'instal·lació de la T-CAT

 

Com desbloquejar el PIN de la T-CAT a Safesign

Si s’ha indicat tres vegades un codi PIN erroni en l’ús de la TCAT, aquesta queda bloquejada i si es torna a fer ús, apareix un missatge que indica que el Token està bloquejat.

En aquests casos, si es disposa del codi PUK cal seguir els passos següents:

– Introduir la TCAT en el lector.

– Accedir a “Inici de Windows” cercant “token” o “testimoni” (en Windows 10) o bé cercant “Tots els programes” carpeta “Catcert” o “Safesign Standard” (en Windows7)”

– Dintre de la carpeta, accedir al Gestor del Token, o bé Administració de Tokens o Gestor de testimonis (depenent de la versió de programari instal·lada).

– Des de l’opció TOKEN o Testimoni de l’aplicació, s’ha de prémer a l’entrada del menú Desbloquejar NIP:

· Introduir el codi PUK

· Introduir un nou PIN

· Confirmar el nou PIN

· Clicar al botó “D’ACORD”

Si es desbloqueja el PIN amb èxit, apareix un missatge que ho indica i es pot tornar a fer ús de la TCAT.

Important: En cas que s’indiqui un codi PUK erroni tres vegades seguides, aquest també quedarà bloquejat i caldrà gestionar la revocació i nova emissió del certificat inclòs a la T-CAT.

Com puc recuperar el PIN / PUK de la T-CAT?

Accediu a l'enllaç previst per la recuperació del PIN i el PUK i podreu indicar les dades que us demana el sistema.

recupera-pin.png

En cas que disposeu de més d'una targeta, apareixerà la següent pantalla, per tal que pugueu escollir de quina d'elles, voleu recuperar el PIN i el PUK.

t-cat.png

Un cop fet, rebreu un correu electrònic amb els codis PIN i PUK originals.

IMPORTANT: Tingueu en compte que si vareu canviar el PIN, l’enviat ja no us servirà. Per tant, per poder utilitzar el certificat podeu bloquejar-lo expressament (després d'introduir tres intents erronis). Per fer-ho, si disposeu del PUK vigent seguiu els passos de l'apartat Com desbloquejar el PIN de la T-CAT? de la present FAQ.

Un vegada fet, podreu establir un nou PIN.

Ara bé, si vareu canviar el PUK i no recordeu el vigent, haureu de demanar la revocació del certificat al responsable de servei de l’ens.

NOTA: El PIN i PUK dels certificats d'operador ER idCAT es poden recuperar a través del següent enllaç: No recordo el PIN/PUK del meu certificat d’operador idCAT