La T-CAT P la pots intstal·lar tantes vegades com vulguis en tants dispositius i navegadors com necessitis. Només necessites el fitxer .p12 o .pfx de la T-CAT P. Aquest fitxer el vas obtenir quan vas fer la descàrrega del certificat.

imatge

Quan localitzis l'arxiu només l'has de traslladar al nou dispositiu  i ja la podràs instal·lar

Si no tens el fitxer, en primer lloc hauràs de crear una còpia del certificat mitjançant una exportació. A continuació trobaràs els passos a seguir per realitzar-ne l'exportació i importació, en funció de en quin navegador tinguis instal·lat actualment el certificat.

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Firefox

EXPORTACIÓ

Per fer l’exportació d’un certificat en programari des del navegador Mozilla Firefox, hauràs de seguir els passos següents:

Pas 1:  Accedir a Eines -  Paràmetres - Privadesa i Seguretat - Mostra els certificats

Pas 2: escollir el certificat a exportar, dels que us apareixeran a la part central de la finestra de sota al vostre navegador, i clicar a "Fer còpia".

Pas 3: indicar el nom  i la ubicació que haurà de tenir el fitxer p.12 que es crearà a l'ordinador amb el certificat.

Pas 4: un cop fet escollir una contrasenya

Pas 5: finalment es mostrarà un missatge en el que es llegeix “l'exportació s'ha completat correctament”.

Nota: En cas que no puguis finalitzar el procés d'exportació perquè aparegui un error del tipus "Se produjo un fallo por motivos desconocidos al guardar la copia de seguridad del archivo PKCS #12", comprova que el certificat que vols exportar és en programari (no està gravat en un dispositiu del tipus targeta) i disposes de la clau pública i clau privada instal·lada al navegador.

IMPORTACIÓ

Al teu ordinador s'haurà creat un fitxer amb extensió p.12 que conté el certificat digital que pots copiar en un pen-drive per instal·lar-lo en un altre ordinador fent servir l'opció "Importar". Aquesta la trobareu accedint a Eines -  Paràmetres - Privadesat i Seguretat - Mostra els certificats.

Recorda que al fer la importació hauràs d'introduir la contrasenya definida al pas 4.

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

EXPORTACIÓ

Per fer l’exportació d’un certificat digital en programari des del navegador Google Chrome, has de seguir els passos de sota:

Pas 1: accedir al botó captura-dels-tres-puntets.jpg de la part superior dreta. Opció "Configuració">Privadesa i Seguretat>Seguretat> Administra certificats.

Pas 2: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l'ordinador a la pestanya "Personal". Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó "Exportar". En aquest punt s'obrirà l'assistent per a l'exportació de certificats digitals.

Nota important: a la pestanya "Personal" d'aquest finestra, es mostren tant els certificats instal·lats al repositori amb la clau pública i privada (certificat sencer), com els certificats dels que, o bé disposem només de la seva clau pública, la qual cosa vol dir que no podem identificar-nos ni signar amb aquests, o bé, la clau privada s'allotja amb algun dispositiu extern (p.e: una targeta T-CAT). Així mateix, els passos descrits en aquesta FAQ només serviran per a exportar els certificats del primer grup (certificat sencer instal·lat a l'ordinador)

Pas 3: en aquest moment, s'obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

Pas 4: a la següent imatge és important seleccionar l'opció "Exportar la clau privada", sinó només estaràs creant un fitxer amb la clau pública que no et servirà per identificar-te o signar. Si no pots seleccionar aquesta opció voldrà dir que el certificat seleccionat no es pot exportar sencer perquè no és un certificat en programari instal·lat al teu ordinador amb clau pública i privada (segons s'explica a la nota del punt 2).

Pas 5: a la imatge de sota hauràs de definir una paraula de pas que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer amb el certificat que estàs creant, en un altre dispositiu, o bé per signar directament des del fitxer, sense necessitat d'instal·lar el certificat a l'ordinador, sempre que l'aplicació t'ho permeti. Per tant, és molt important que recordis el codi indicat.

Pas 6: posteriorment has de definir una ubicació on guardar el fitxer amb el certificat al teu ordinador i donar-li un nom.

Pas 7: finalitza l'assistent i ja tindras creat el fitxer .p.12 o .pfx al teu ordinador.

IMPORTACIÓ

Un cop feta la còpia del certificat, pots guardar el fitxer en un dispositiu mòbil, un llapis de memòria, un diskette, etc, seguint els següents passos:

Pas 1: accedir al botó captura-dels-tres-puntets.jpg de la part superior dreta. Opció "Configuració">Privacitat i Seguretat>Seguretat> Administra certificats.

Pas 2: clica a "Importar". S'obre l'Assistent per a la importació de certificats", clica a Següent, i selecciona el fitxer del certificat. Si cliques a "Següent", et demana la paraula de pas amb què s'ha protegit el certificat anteriorment. Un cop indicada, de les tres opcions que permet l'assistent, deixa marcades totes i selecciona "Següent" fins que l'assistent t'indiqui que la importació s'ha realitzat correctament.

Cada vegada que vulguis fer servir la T-CAT P en altres equips hauràs de realitzar aquesta operació.

Opcionalment es permet protegir la T-CAT P amb un PIN durant el procés:

• Marcar “Habilitar protección segura de clave privada".

Si habilites aquesta opció, el sistema t'avisarà cada cop que una aplicació hagi de fer ús de la clau privada del certificat (identificació o signatura).

• Un cop marcada l'opció comentada anteriorment, si continues l'assistent arribes al botó "Finalitzar" i posteriorment veuràs la següent pantalla, on hauràs de clicar a "Nivell de seguretat".

• A la pantalla següent marca "Alt" i continua l'assistent.

• Per últim, indica el codi que vols fer servir per a l'ús del certificat i Finalitza l'assistent d'importació. El teu certificat ja està protegit amb un PIN!

Exportar i importar un certificat en programari des de Mac

EXPORTACIÓ

Si tens un certificat en programari instal·lat en el teu Mac el pots exportar seguint els següents passos:

Pas. 1 Accedir a Accés a Clauers > Inici de sessió > els meus certificats.

Pas. 2 Seleccionar el certificat que volem exportar, veurem que ens mostra que té una clau privada.

Pas. 3 Sobre la clau privada del certificat clicar el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, hem de seleccionar "Exportar".

Pas. 4 S'obrirà una finestra que ens demanarà amb quin nom volem desar el certificat i a quina ubicació; indicarem el nom i on volem desar el certificat deixant el format d'arxiu per defecte: .p12.

Pas. 5 S'obrirà una finestra que ens demanarà posar una contrasenya que ens servirà per a protegir l'arxiu del certificat exportat; aquesta contrasenya s'haurà d'introduir quan vulguem instal·lar el certificat des de l'arxiu resultant. Si ho deixem en blanc l'arxiu no tindrà contrasenya.

Pas. 6 Per finalitzar l'exportació s'obrirà una finestra que ens demanarà posar la contrasenya d'inici de sessió.

IMPORTACIÓ

Pas. 1 Fes doble clic sobre el fitxer p.12 i selecciona del desplegable “llaveros”: Inici de sessió.

Pas. 2 Prem el botó “Afegir” per instal·lar el certificat.

Nota: Has de tenir present que la icona del cadenat que consta a Clauers - Inici de sessió ha d’estar obert per tal de que el certificat idCAT s’instal·li correctament.

El sistema et sol·licitarà dues contrasenyes: la d’administrador del sistema, primerament i la del codi de descàrrega (contrasenya) posteriorment.

Un cop fet ja tindràs el certificat idCAT instal·lat al repositori de MAC (Safari i Google Chrome). Per a Mozilla Firefox cal que importis el fitxer .p12 o .pfx al propi navegador. Per fer-ho, accedeix a Eines - Paràmetres - Privadesa i Seguretat - Mostra els certificats- Importar- s’obrirà un assistent per realitzar la instal·lació.

Nota: et recomanem que conservis el fitxer .p12 com a còpia de seguretat.

Important! Per a que l'idCAT es detecti com a confiable al teu MAC accedeix a la carpeta “llaveros”- pestanya “Certificados”- EC-ACC--> prém  "obtener información" i un cop aquí, desplegant el menú “confiar” indica: "confiar siempre"

NOTA: En fer aquesta acció el sistema et demanarà les teves credencials de MAC.

Un cop realitzats aquests passos, si entres a “llaveros” - pestanya “Mis Certificados”--> el teu nom ( idCAT) veuràs que ja apareix com a confiable.

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Microsoft Edge

EXPORTACIÓ

Pas 1: amb el navegador Microsoft Edge ves al botó de la part superior dreta>Configuració> Pestanya Privadesa, cerca i serveis>Seguretat. En aquest punt clicar al botó "Administra Certificats" i a continuació la pestanya "Personal".

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Sector públic i clicar el botó "Exportar".

Pas 3: seleccionar l'opció "Exportar la clau privada"

Pas 4: a continuació hauràs de definir una contrasenya d'exportació que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer del certificat en el nou dispositiu.

Pas 5: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens la T-CAT P exportada.

IMPORTACIÓ

Pas 1. Ves a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

Pas 2. Ves al botó de la part superior dreta>Configuració>Pestanya Privadesa, cerca i serveis> Seguretat. En aquest punt clicar al botó "Administra Certificats" i a continuació la pestanya "Personal",  clica a "Importar" i segueix l'assistent.

Recorda que et demanarà la contrasenya d'exportació que has definit.

Un cop finalitzada la importació, ja pots fer ús de la teva T-CAT P en aquest navegador i ordinador.

Exportació a un telèfon o tauleta

La T-CAT P no es pot descarregar des de dispositius mòbils com telèfons o tauletes, però pots fer-ne una còpia i instal·lar-lo on calgui. Consulta els manuals per iPhone/iPadAndroidWindows Mobile.