Sol·licitud de certificat T-CAT d'aplicació

Passes a seguir:

1. Accedeix a l’EACAT, en concret a Tràmits>Consorci AOC>Servei de Certificació Digital>T-CAT: Sol·licitud i renovació de certificats d’aplicació

2. A la pestanya“Informació inicial” escull el tipus de certificat a sol·licitar (catàleg de certificats) i a continuació “Desa esborrany”

aplicacio.png

3. A la pestanya “Dades de sol·licitud” afegeix les dades obligatòries del usuari pel qual sol·licites la T-CAT P  des del botó “Afegeix” i un cop emplenades fes clic a “Accepta”  i a continuació “Següent” per passar a la següent pestanya:

aplicacio2.png

Important: Revisa que les dades introduïdes són correctes, ja que un cop s’hagi tramitat la sol·licitud i lliurat el certificat T-CAT d’aplicació, si les dades del certificat són errònies s’haurà de revocar

4. A la pestanya “Comunicats de la sol·licitud” sortirà per defecte les dades i adreça postal del Consorci AOC (No s’ha de modificar)

5. A continuació envia la sol·licitud a signatura mitjançant el botó “Envia a signar”. L’usuari amb rol de sol·licitant de certificats de dispositiu haurà de signar la tramesa des d’EACAT/Els meus tràmits/Per signar, tot prement el botó “Signa”.

La petició quedarà registrada a EACAT i en mans de l’entitat de Registre que n’haurà de realitzar la generació.

 

Contingut relacionat:

Guia de sol·licitud de certificats T-CAT a través d’EACAT

 

Renovació de certificat T-CAT d'aplicació

El Consorci AOC envia dos correus electrònics avisant de la caducitat dels certificats, un al titular i altre al responsable del servei de l’ens que constaven en el moment de l’emissió del certificat T-CAT concret. Aquests correus s’envien els 60 dies previs a la caducitat del certificat i si encara no s’ha renovat amb les mateixes dades als 30 dies, s’envia un nou avís.

Quan es rep el primer d’aquests correus, el certificat ja està en període de renovació i per tant, ja es pot sol·licitar un de nou a través de l’EACAT, sempre que sigui possible.

Passes a seguir:

1. Accedeix a l’EACAT en concret a Tràmits>Consorci AOC>Servei de Certificació Digital>T-CAT: Sol·licitud i renovació de certificats d’aplicació

2. A la pestanya“Informació inicial” escull el certificat a renovar  i a continuació “Desa esborrany”

aplicacio__1_.png

3. A la pestanya “Dades de sol·licitud” pots escriure les dades del certificat a renovar (l’eina ja detectarà el certificat automàticament)

Important: Revisa que les dades són correctes, ja que un cop hagis tramitat la sol·licitud i lliurat el certificat T-CAT d’aplicació, si les dades del certificat són errònies s’haurà de revocar

4. A la pestanya “Comunicats de la sol·licitud” sortirà per defecte les dades i adreça del Consorci AOC (No s’ha de modificar)

5. A continuació envia la sol·licitud a signatura mitjançant el botó “Envia a signar”. L’usuari amb rol de sol·licitant de certificats personals i el certificador de dades hauran de signar la tramesa des d’EACAT/Els meus tràmits/Per signar, tot prement el botó “Signa”.

La petició quedarà registrada a EACAT i en mans de l’entitat de Registre n’haurà de realitzar la generació.

Nota: Tant el certificat antic com el nou conviuran amb plenes funcionalitats fins que caduqui l’anterior. Per tant, és aconsellable renovar els certificats tan bon punt comencin els darrers 60 dies de vida del mateix.

Revocació de certificat T-CAT d'aplicació

La revocació és un estat irreversible i suposa invalidar definitivament un certificat digital. Consulta la FAQ Com revocar la meva T-CAT?

La revocació d’un certificat pot ser sol·licitada per:

 • El responsable del servei i el sol·licitant de certificats de l’ens subscriptor del certificat.
 • L’entitat de registre T-CAT que va emetre el certificat
 • El Consorci AOC, com a prestador de serveis de certificació digital

 

Passes a seguir:

1. Accedeix a l’EACAT, en concret a Tràmits>Consorci AOC>Servei de Certificació Digital>T-CAT: Sol·licitud de revocacions

2. A la pestanya“Informació inicial” ja està seleccionada l’opció revocar certificats, per tant es fes clic a “Desa esborrany” per a continuar

3. A la pestanya “Dades de sol·licitud” pots escriure les dades del certificat a revocar (l’eina detectarà el certificat automàticament), o bé pots cercar el certificat amb la lupa.

Emplena les següents dades:

 • “Nom” o “NIF/NIE” del certificat a renovar.
 • L’estat del certificat. que en el nostre cas és “Vàlid” per defecte, atès que si està caducat o revocat no es podrà renovar.
 • Seleccionar el “Tipus de certificat”

Clica a “Cerca”

Un cop el certificat aparegui selecciona i fes clic a “Selecciona” per a continuar.

4. A la pestanya “Comunicats de la sol·licitud” selecciona el motiu de revocació i a continuació “Següent”

Els principals motius de revocació són:

 • Compromís de la informació continguda en el certificat (per exemple canvi de dades del subscriptor)
 • Compromís de la seguretat de la clau o del certificat (per exemple sospita d’ús fraudulent del certificat o del PIN i PUK)
 • Compromís del dispositiu criptogràfic (per exemple pèrdua o inutilització del dispositiu criptogràfic)
 • Motius referents al subscriptor o al posseïdor de claus (per exemple final de la relació contractual del subscriptor o canvi de les dades del mateix)
 • Inclusió a la llista de subscriptors prohibits (per exemple inclusió d’un subscriptor al llistat de subscriptors prohibits)
 • Altres 

5. A continuació envia la sol·licitud a signatura mitjançant el botó “Envia a signar”. L’usuari amb rol de sol·licitant de certificats personals haurà de signar la tramesa des d’EACAT/Els meus tràmits/Per signar, tot prement el botó “Signa”.

La petició quedarà registrada a EACAT i en mans de l’entitat de Registre n’haurà de realitzar la generació.